Tips til
sopp og bærtur høyt til fjells
Her er en oppsummering av når du kan plukke noen av bærene som vi tipser om:
- Blåbær - Midten av juli til august
- Villbringebær - Midten av juli til august
- Tyttebær - August til oktober
- Multebær - August til september
- Rognebær - September til oktober, når første frosten har vært
Tenk når vinteren kommer og du kan plukke frem en pose med bær fra Hemsedal og nyte smaken fra fjellet hjemme i stuen.
Her kommer en oppskrift på skikkelig god multe-is som du kan lage hjemme:
- 5 dl kremfløte
- 1 boks kondensert melk, sukret ikke Vikingmelk
- Så mye multer som du syns smaker bra
- Pisk kremfløten til du får myke topper.
- Tilsett søtet kondensert melk og visp litt til.
- Tilsett multer eller multesyltetøy
- Hell iskremrøren i en beholde som rommer minst 1,5 liter. Du kan godt bruke en brødform. kle den inn i plastikk og la den stå i fryseren i minst 6 timer før servering.
ps. du kan like så godt smaksette iskremen med blåbær eller bringebær om du heller liker det.
Nyt av smaken av Hemsedal!
Er du på leting etter sopp til middagen så er disse sopptypene vanlige her til fjells:
- Kantarell - gran og bjørkeskog
- Steinsopp -løv og barskog
- Blek Piggsopp – løv og barskog
Før turen bør du pakke med deg litt utstyr til å sanke soppen med. Bruk det du har hjemme, du trenger ikke kjøpe masse utstyr.
Du trenger:
Kurv/pappkartong
Liten kniv
Børste
Det er lurt å ha med en kurv, eller pappkartong, til å sanke soppen i, plastikkposer er bannlyst når man er på sopptur.
Husk å bare plukke sopp som du kjenner igjen, vi anbefaler alle å lære seg å kjenne igjen de giftige soppene. Det finnes mange apper som du kan laste ned for å se hvilken sopp det er som du funnet. Sjekk app-butikken på din mobil.